Lätt som en plätt då man bara blandar alla torra ingridienser först och sedan häller i lite honung och 1 liter filmjölk. Häll den lösa degen i två formar och sedan skall dom stå i ugnen 1timma och 40 min. Under tiden kan man ju fixa med annat..
Jag älskar när det är så lätt att baka eller laga något gott. Man känner sig så himla effektiv, fast man inte har stressat ihjäl sig.
Och ni som läste Britt-Maries inlägg med hallonpajen, receptet på den hittar ni under "älskar hallon".
Den är värd sitt pris kan jag lova. Funkade utmärkt även att frysa in.
Till 2 limpor Receptet har jag hittat på recept. nu
Ingredienser
Torrvaror5 dl vetemjöl2 dl grahamsmjöl3 dl rågsikt2.5 dl fyrkornskross1 dl vetegroddar1.5 tsk havssalt4 tsk bikarbonat2 msk kummin, hel2 msk fänkål, torkad, hel1 msk anis, hel1 dl russin1 dl torkade aprikoser1 dl torkade tranbär
Degvätska1lfilmjölk, gärna ekologisk0.5 dl brödsirap
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
3. Tillsätt filmjölken och sirapen.
4. Smöra och bröda två 1.5 liters avlånga brödformar.
5. Fördela smeten mellan dessa.
6. Grädda i ca 1 timme och 40 minuter.
7. Efter ungefär en timme kan du behöva lägga över ett bakplåtspapper så att inte ytan bränns vid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar