måndag 24 september 2012

Vad händer idag då??

Idag är det ingen matlagning på gång utan ni skall få ett härligt bröd recept med både russin,tranbär och aprikoser i.
Lätt som en plätt då  man bara blandar alla torra ingridienser först och sedan häller i lite honung och 1 liter filmjölk. Häll den lösa degen i två formar och sedan skall dom stå i ugnen 1timma och 40 min. Under tiden kan man ju fixa med annat..
Jag älskar när det är så lätt att baka eller laga något gott. Man känner sig så himla effektiv, fast man inte har stressat ihjäl sig.

Och ni som läste Britt-Maries inlägg med hallonpajen, receptet på den hittar ni under "älskar hallon".
Den är värd sitt pris kan jag lova. Funkade utmärkt även att frysa in.



Till 2 limpor  Receptet har jag hittat på recept. nu
Ingredienser
Torrvaror5 dl   vetemjöl2 dl  grahamsmjöl3 dl  rågsikt2.5 dl  fyrkornskross1 dl   vetegroddar1.5 tsk   havssalt4 tsk   bikarbonatmsk  kummin, hel2  msk  fänkål, torkad, helmsk  anis, hel1 dl    russin1 dl     torkade aprikoser1 dl    torkade tranbär

 

 
Degvätska1lfilmjölk, gärna ekologisk0.5 dl brödsirap

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
3. Tillsätt filmjölken och sirapen.
4. Smöra och bröda två 1.5 liters avlånga brödformar.
5. Fördela smeten mellan dessa.
6. Grädda i ca 1 timme och 40 minuter.
7. Efter ungefär en timme kan du behöva lägga över ett bakplåtspapper så att inte ytan bränns vid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar