måndag 3 september 2012

Ingen mat idag heller....

Maken skall jobba inatt och sover så sött när jag kommer hem från jobbet. Dottern stannar till hos kompisen på väg hem från skolan. Solen skiner och jag struntar i att laga mat, det får bli något lättare ikväll.
Vår framsida av huset skall bli stenbelagd så jag tar och gräver där istället. Här är det verkligen bra gratis motion, snacka om att det är tungt och svettigt.
Men ni skall få ett recept i alla fall..
Kanske har ni plockat mycket hallon och har i frysen? Per Moberg gjorde en fantastiskt god hallonmousse som ni bara måste prova.

Vildhallonmousse
Du blandar snabbt ihop din hallonmousse som sen står svalt tills det är dags att servera den. Bra när man vill kunna förbereda innan gästerna kommer.



Antal portioner: 4

Ingredienser

1 l hallon (frysta eller färska)
3 st gelatinblad
1.5-2 dl strösocker
5 dl vispgrädde
Garnering
Gröna blad och några färska bär

Gör så här

1. Koka ihop hallon med socker till en puré.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
3. Krama ur dem och lägg ner bladen i hallonpurén. Blanda försiktigt tills bladen löst upp sig.
4. Låt alltsammans svalna.
5. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i hallonen.
6. Portionera upp i glas.
7. Ställ i kylen i 2-3 timmar.
8. Garnera med ett grönt blad och några färska bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar