onsdag 12 september 2012

Onsdag

Fortsätter att planera mat som skall avnjutas i helgen. Kom på en klassiker som vi åt när vi besökte en restaurang, där alla kompisarna var och tjöta ( göteborgska som betyder prata..)förr.


Biff africana
Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g fläskfilé
2 msk flytande margarin eller olja
salt och peppar
1 st lök
1 st vitlöksklyfta
1 st äpple
1 tsk curry
2 tsk vetemjöl
3 dl kaffegrädde
0.5 st köttbuljongtärning
1 st banan
1 liten burk skivad ananas
1 burk mandaridklyftor
Till servering
ris, gärna fullkorn
Mango Chutney
jordnötter



Gör så här

1. Stek fläskfile som är skivad till slanta , i hälften av margarinet eller oljan, de ska inte vara genomstekta.
2. Salta och peppra.
3. Lägg köttet åt sidan.
4. Hacka löken och pressa vitlöken.
5. Skär äpplet i tärningar (skalet kan vara kvar).
6. Fräs lök, vitlök och äpple i resten av matfettet i stekpannan.
7. Strö på curry och låt det fräsa med i någon minut.
8. Strö över vetemjöl och rör.
9. Tillsätt kaffegrädde och köttbuljongtärning och låt såsen småkoka i några minuter.
10. Tillsätt kotletterna som får koka färdigt i såsen.
11. Skär bananen i skivor och ananasen i bitar.
12. Lägg bananskivor, ananasbitar och avrunna mandarinklyftor ovanpå kotletterna.
13. Servera med kokt ris, mango chutney och jordnötter.

Detta recept hittade jag på recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar