Maken och jag tittade på "Hela Sverige bakar" i morse och sedan blev jag sugen på att baka bullar. Det blev en variant med hemmagjort äpplemos och gifflar med choklad- och mandelkräm. Vill inte ge er receptet än då dessa ännu inte är avsmakade och godkända här hemma.
Istället får det bli ett recept ur Per Mobergs nya kokbok som jag måste säga är fantastisk. Klassisk husmanskost utan några krusseduller. Maken och barnen gjorde korv stroganoff nu i veckan och receptet kom från boken. Alla tyckte väldigt mycket om det.
Ikväll blir det restaurangbesök med våra två stora barn och bio efter det.. Perfekt en sådan här regnig höstdag.
Korv stroganoff
4 port
500 g falukorv
2 gula lökar
2 msk smör
2-3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 krm kumminfrön
2 lagerblad
2 dl köttbuljong
2 dl grädde
salt och nymalen peppar
Skär korven i centimeterstora stavar. Skala och hacka löken.
Fräs korv och lök i smör i en stor stekpanna.
Rör ner tomatpuré, paprikapulver, kummin och lagerblad
och sjud under ytterligare några minuter.
Späd med buljongen och grädden.
Låt sjuda tills såsen är smidig och simmig- inte för tunn och inte för stabbig.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris och en klick creme fraiche!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar