tisdag 9 oktober 2012

Nya tips

Förr sa man på reklamen att man åt kycklling på fredagar, men som vanligt vill jag inte följa alla konstiga ideer.
Trots att det har stått en massa hemskheter om hur kycklingen blir behandlad innan slakt, så kommer det ett kyckling recept. Själv älskar jag kyckling, så många olika rätter som man kan göra med detta kött.


Arla har ett härligt grytrecept med en fin smak av citrus.

4 port

4 kycklingfileer, ca 500 gram gärna färska då det är en helt annan smak än den frysta.
asmör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ lime
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
½ hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
persilja

Gör såhär
Stek kycklingen i smör ca 5 min på var sida. Salta och peppra under tiden.
Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den med en potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften.
Lägg över kycklingen i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, creme fraiche , smula ner buljongtärning, soja och honung.Häll allt i pannan, låt koka under svag värme i några minuter. Strö över persilja. Servera med pasta eller ris och lättkokta grönsaker och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar