torsdag 11 oktober 2012

Fredag

Då kommer då sista arbetsdagen för denna vecka. En omtumlande vecka med intervjuer  och mycket känslor.
Vad skulle sitta som en smäck till fredagsmiddag? Jo en härlig höstgryta!! Nu när älgjakten har börjat . Fast vad gör vi som inte har träffat någon älg, jo vi får ta en annan härlig bit kött.  Så enkelt blev det..
Denna gryta har en smak av enbär och  timjan.


¤ portioner

500 gr rostbiff, innanlår eller utskuren biff
2 gula lökar
3 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl konc svartvinbärssaft
3 dl sky+vatten
2 dl lätt creme fraiche
2 msk kalvfond
8 krossade enbär
1-2 msk soya
1 tsk torkad timjan

Redning
2msk vetemjöl
3 msk kallt vatten

Garnering
färsk timjan

1. Skär köttet i mindre bitar. Skala och hacka löken.
2.Bryn lök och kött i smöret i omgångar. Salta och peppra och lägg över i en gryta . Skölj ur stekpannan med vatten efter varje gång du har stekt en omgång kött och lök. Spara skyn.
3.Tillsätt saft, sky,crème fraîche, fond
, enbär, soja och timjan. Låt grytan sjuda i ca 25 min på svag värme med lock.
4. Blanda vetemjöl och vatten och rör ner i grytan, låt sjuda ytterligare 5 min så mjölsmaken kokar bort. Det är viktigt att vattnet är kall i resningen annars blir det klumpar . Servera med kokt pressad potatis, broccoli och gelé .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar