Ja en riktigt god kladddkaka sitter aldrig fel. Vi får väl säga att vi firar höstlovet, eller får man äta fikandes flera gånger i veckan utan att få dåligt samvete??
Jag fick en prenumeration på tidningen Journal chocolat av kära maken, där står det verkligen en massa trevliga saker. Det är nästan syndigt vad mycket gott det finns.
Bra liv som min dotter säger..
Så till den härliga kakan
8 bitar
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
3msk kakao
1 ½ dl mjöl
50 g mörk choklad
kokosflingor
vispgrädde
Dela chokladen i små bitar. Smörj och "bröa" en kakform med smör och kokos.
Smält smöret. Vispa ägg och socker så att det blir fluffigt.
Blanda ner kakaon i smöret och häll i chokladsmöret i äggblandningen. Vispa. Häll i mjölet i smeten och vispa tills den blir slät.
Häll smeten i formen. Strö över den hackade chokladen och grädda i ca 35 min, 175 grader.
Vispa grädden medans du väntar.
NJUT!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar