En härlig sommarpaj kanske man skulle bjuda på. En matpaj med räkor och keso. En trevlig rätt att mumsa på om är lite sugen på något gott.
Den har varit utav en favorit när vi har varit ute med våra husvagnar, men nu är dom sålda och nya äventyr står för dörren..
Det är ett recept ifrån arla, som har en hel del goda maträtter som är värda att pröva.
Då så här kommer räkpajen;
Räkpaj med lagom sting av chili. Det är en saftig och matig räkpaj med cottage cheese och smakrik, lagrad ost - lätt att laga och lätt att äta.
Ingredienser
4-6 port
Pajdeg:2 ½ dl vetemjöl
75 g Svenskt Smör från Arla
¾ dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt
Fyllning:
3 ägg
250 g KESO® cottage cheese chipotle
200 g skalade räkor
2 dl riven lagrad ost
Gör så här
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Vispa upp äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar