Blåbärspannacotta
4 port
1 1/2 gelatinblad
2 dl blåbär
3 dl vispgrädde
2 msk socker
1 vaniljstång
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 min.
Blanda blåbären, grädden och sockret i en kastrull.
Dela vaniljsstången och skrapa ur fröna. Lägg i stången och fröna i kastrullen.
Koka upp och låt sjuda cirka 10 min. Mosa bären mot kastrullkanten men en slev.
Ta av kastrullen och ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen.
Fördela i portionsskålar och låt stå i kylen ett par timmar.
Vid servering toppa pannacottan med några blåbär.
Min brorson Oliver visar hur fin blå tunga man fick av denna pannacotta :) |
Kram Britt-Marie
Vad gott det ser ut! Har hittils bara provat med hallon :)
SvaraRadera