Jag gjorde rätt mycket köttbullar för att kunna frysa in så ni får minska receptet så det passar den mängd färs ni gör det på.
Brittas köttbullar
cirka 1,4 kg nötfärs
3 ägg
2 dl ströbröd
1 dl mjölk
6 nypor Falksalt flinsalt med Chipotle
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
Ta fram en ugnsplåt och lägg alla köttbullarna på plåten.
Klicka ut några smörklickar och stek i ugnen på 225°C tills de blivit genomstekta.
Det är perfekt att ugnsteka köttbullarna så att man slipper allt stekos.
Brittas brunsås
4 dl grädde
1 kött- och grönsaksbuljong
Soja
Majsena
vatten
Lägg upp köttbullarna i en form och häll lite vatten i ugnsplåten.
Häll över vattnet och stekspadet i en kastrull. Häll i grädden.
Låt koka upp tillsammans med buljongtärningen.
Rör ut cirka 1/2 msk Majsena i cirka 1 dl vatten och häll i såsen.
Låt koka upp och häll i soja till såsen har önskad färg.
Servera med kokt potatis, lingonsylt och grönsaker.
Kram Britt-Marie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar