Tekakor 21 st
50 gr jäst
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl mjölk
100 gr smör
2 msk flytande honung
1/2 tsk salt
ca 12 dl mjöl
Koka ihop havregrynen med 2,5 dl av mjölken, tillsätt smöret och honungen.
Smula jästen i en degbunken och rör ut det i lite av mjölken.
Tillsätt resterande av mjölken och även havregrynsgröten.
Blanda i saltet och arbeta in mjölet. Knåda i maskin i ca 10 min och låt degen sedan jäsa i 45 min.
Dela degen i 21 delar och platta ut varje del till en kaka och låt de jäsa ytterligare 15 min på plåten.
Nagga kakorna med en gaffel innan de går in i ugnen
Grädda i cirka 7-8 min i 250°C varmluft.
Tips! Jag brukar pensla kakorna med smör, tex Bregott, när de kommer ut från ugnen.
Det ger en god yta och lite sälta
Kram Britt-Marie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar