Idag blev det fisk och kräftburgare med löjromsdressing och rabarber/jordgubbspaj med vaniljsås till efterrätt.
Recept på huvudrätten;
170 g kokta och skalade kräftstjärtar ( spara några för dekoration)
300 g vit fisk file
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk finhackad dill
1 litet ägg
1-2 msk smör
Löjromsdressingen:
4 msk löjrom
1,5 dl lätt crème fraîche
2 msk gräslök
Servering:
Potatis, 150 g lättkokt sparris, sallad och citronklyftor.
1. Mixa kräftstjärtar och fisken grovt, blanda med salt, peppar, dill och ägg.
2. Forma till 4 burgare
3. Blanda creme fraiche,löjrom och gräslök till dressingen.
4. Smörstek burgarna över medelvärme 4-5 min på varje sida.
Servera med potatis, sparris,sallad och citron.
Kram Lena
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar