fredag 10 augusti 2012

Idag är det maken som fyller år...

Ja, bara två dagar efter förra kalaset blir det mer firande.
Idag blev det fisk och kräftburgare med löjromsdressing och rabarber/jordgubbspaj med vaniljsås till efterrätt.


Recept på huvudrätten;

170 g kokta och skalade kräftstjärtar ( spara några för dekoration)
300 g vit fisk file
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk finhackad dill
1 litet ägg
1-2 msk smör

Löjromsdressingen:

4 msk löjrom
1,5 dl  lätt crème fraîche
2 msk gräslök

Servering:
Potatis, 150 g lättkokt sparris, sallad och citronklyftor.

1. Mixa kräftstjärtar och fisken grovt, blanda med salt, peppar, dill och ägg.
2. Forma till 4 burgare
3. Blanda creme fraiche,löjrom och gräslök till dressingen.
4. Smörstek burgarna över medelvärme 4-5 min på varje sida.

Servera med potatis, sparris,sallad och citron.

Kram Lena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar