Så nu är det bara hatthyllan som skall bli klar.
Och idag blir det åter igen favorit till middag . Fetaostlasagne ! Alla bara älskar den, små som stora.
Receptet hittade jag i en gammal "Allt om mat"
4 pers
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
1 msk olivolja
3 msk färsk rosmarin ( ta inte förmycket rosmarin, det kan bli en besk smak av den)
1 burk chillikryddade krossade tomater
1 dl chilisås av ketchuptyp
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Ostsås;
5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 msk Maizena majsstärkelse + 4 msk vatten
200 g fetaost
250 g färskalasagneplattor
Gör såhär;
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök och köttfärs i olivolja.
Blanda i rosmarin, krossade tomater och chilisås.
Låt koka ihop ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka upp grädde och mjölk. Red av med majsstärkelse utrörd i kallt vatten.
Smula ner hälften av fetaosten.
3. Varva ostsås, lasagneblattor och köttfärs i en form.
Avsluta med ostsås och resten av fetaosten,
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. 225 grader.
5. Servera med sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar