I receptet skulle det egentligen vara svarta vinbär men då frysen är full med röda vinbär fick det bli det istället och det blev jättegott det med.
Muffins med vit choklad och röda vinbär
12 st
2 ägg
150 g strösocker
125 g rumsvarmt smör
175 g vetemjöl
3 msk hackad sötmandel
1 tsk bakpulver
50 g hackad vit choklad
4 msk mjölk
100 g röda vinbär (eller svarta)
1 msk florsocker
Dekoration
2 dl florsocker
1 1/2 msk kokande vatten
färska röda vinbär
1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner smöret.
2 Blanda vetemjöl, mandlar, bakpulver samt chokladen och
vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken.
3. Vänd vinbären i florsocker och blanda samma allt.
4. Fördela i muffinsformar och använd gärna en muffinsform för bästa resultat.
Grädda mitt i ugnen i cirka 25 min. Låt svalna.
5. Blanda florsocker och vatten till en glasyr.
Dekorera muffinsen med glasyren och vinbären.
Kram Britt-Marie
Kram Britt-Marie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar