måndag 6 augusti 2012

Kladdkaka med het chili och dumlekola

Den allra godaste kladdkakan jag vet är en från http://www.santamariaworld.com. Man använder en krydda från Santa Maria som heter Chili explosion, smaken blir alldeles perfekt. Vill man göra den lite mer barnvänlig eller om man har barn som inte vill ha så mycket smak så kan man bara minska eller utesluta kryddan då den är jättegod med bara dumlekolan med.


Så ikväll till Lotta på Liseberg (Eric Saade var ju med) så blev det lite måndagsfika.


Kladdkaka het chili och dumlekola

150 gr smör
3 ägg
3,5 dl socker
2,5 dl mjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 tsk chili explosion
1 påse dumlekola

Smält smöret. Blanda i äggen och sockret. Blanda i de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Smöra och bröda en form med avtagbara kanter. Häll i smeten och stick ner dumlekolorna i smeten. Grädda i ugnen på 175°C i 20 min. Kakan ska en hård yta men vara lös inuti. 
Låt kakan svalna och servera med en klick grädde.

Kram Britt-Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar