Men just nu sitter jag och letar efter några smårätter som vi skall ha på lördag då kräftskivan skall gå av stapeln.
På TV:n visar dom matlagning, och där gav dom mig ett jättebra tips. Paj som är kall.
Bra till plockat på tex en buffé .
Tomatpaj med getost
Beräknat för 6-8 portioner
1 dl fullkornsdinkel
2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
1 msk vatten
Fyllning:
1 burk(ar) kesella (250 g)
150 g getost
6-8 st tomater, gärna olika sorter och färger
några skivade salladslökar eller klippt gräslök
Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret däri gärna i matberedare,
tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop en deg.
Tryck ut den i en form 24?26 cm i diameter. Ställ den i kylen eller frysen minst 1 timme.
2. Sätt under tiden ugnen på 225C. Nagga och grädda pajskalet ca 15 minuter mitt i ugnen.
3. Riv eller mosa osten och blanda med kesella. Fyll det avsvalnade pajskalet med ostkräm.
Täck med skivade tomater och garnera med salladslök eller gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar