måndag 27 augusti 2012

Hönsmamma

Jag är nog lite av en hönsmamma.. Och jag älskar kyckling. Bra kombination tror jag , så idag blev det thaimat med kyckling. ( trots då att vi åt kyckling igår..)

Hittade ett recept på Tasteline som var fantastiskt. Smaken blev näst intill som när man är på thairestaurang,starkt och gott.

Är ni beredda?? Här kommer hur ni skall laga detta..


200 g kycklinglårfile
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
0,5 zucchini
1 morot
1 gul paprika
 matolja

1 msk röd currypasta
4 droppar sesamolja
2 krm korianderkrydda (hoppade över detta)
2 msk vinäger
4 msk sweet chilisås
3 msk fisksås
citronsaft/ lime
2 dl rostade cashewnötter
1 hackad salladslök
färsk korander

1. Bered ingredienserna: Strimla gul lök och chilifrukt, skala morötterna
och skär tunna stavar av dessa.
 Skär zucchinin i halvmåneskivor och paprikan i större bitar.
Strimla kycklingen i lagom bitar (2x4cm).

2. Heta upp pannan med matolja tillsammans med currypastan och rör om.
När pastan har jämnat ut sig i oljan tillsätt några droppar sesamolja
och direkt efter kycklingen och korianderkrydda.

3. När kycklingen fått lite färg häller du bitarna i en skål så länge.
Tillsätt grönsakerna i stekpannan. Ta de grönsaker som tar längst tid först.
Pressa i vitlök, tillsätt vinägern och sweet chilisås och sist den strimlade chilifrukten.
Rör omkring i pannan så ingredienserna blandas väl.
Stek i 3-4 minuter, smaka av med fisksås och pressad citronsaft.
Lägg tillbaka kycklingen och låt allt bli varmt.

4. Servera rätten med äggnudlar eller jasminris.
Garnera rätten med cashewnötter, salladslök och lite färsk koriander om så önskas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar