fredag 24 augusti 2012

Pasta med lax

Ja då har denna arbetsveckan tagit slut för mig och jag skall njuta kvällen i Danmark med min väninna Mona. Men visst skall det bli lite mat innan resan dit, inte bra att resa på tom mage...kryddor som

SantaMaria har många kryddor att välja på. Som till exempel Britt-Marie hade i sin kladdkaka. Chili Explosion.
Nu skall jag laga en rätt som är jättelätt. Det är mycket ingredienser som är kalla så det blir inte en massa disk med grytor och slevar.

Laxpasta med citron, 4 port

500 g fettucini, färsk
6 mak olivolja
2 ½ msk Santa MAria Pasta Rossa
1 citron, finrivet skal
2 msk citronjuice
400 g kallrökt lax, strimlad

1 ask ruccola, 100 g
2 avocado, skivade
1 dl skållad mandel, rostad
parmesanost, hyvlad

Koka fettucinin enligt anvisning på förpackningen.
Blanda samman olja,Pasta Rossa, citronskal och saft i en liten skål. Häll av pastavattnet och låt pastan ligga kvar i kastrullen. Lägg i laxen och citronoljeblandningen i pastan. Rör om försiktigt tilssät ruccolan. Lägg upp pastan på ett serveringsfat, garnera med skivad avocado och rostad mandel. tag några extra kvarntag med Pasta Rossa. Servera genast med hyvlad parmesanost.

Denna rätt är en bra fredagsrätt! Och god!!

Trevlig fredag
Lena 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar