torsdag 23 augusti 2012

Blåbärspannacotta

Behöver ni ett tips på dessert till lördagsmiddagen ? Här kommer en väldigt god pannacotta med blåbärssmak. Vi bjöd min bror och familj på denna härom veckan när de bjöd in sig själva på en spontangrillning. Även Lena och Anders kom förbi vilket bara gjorde kvällen ännu bättre.




Blåbärspannacotta
4 port

1 1/2 gelatinblad
2 dl blåbär
3 dl vispgrädde
2 msk socker
1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 min. 
Blanda blåbären, grädden och sockret i en kastrull. 
Dela vaniljsstången och skrapa ur fröna. Lägg i stången och fröna i kastrullen.
 Koka upp och låt sjuda cirka 10 min. Mosa bären mot kastrullkanten men en slev. 
Ta av kastrullen och ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen.
 Fördela i portionsskålar och låt stå i kylen ett par timmar. 
Vid servering toppa pannacottan med några blåbär. 

Min brorson Oliver visar hur fin blå tunga man fick av denna pannacotta :)

Kram Britt-Marie

1 kommentar: