söndag 18 november 2012

Ja idag försökte jag mig på att klona mig själv, vet nu att det inte går. Började baka bröd och bullar, städa, tvätta och göra iordning mellanpojkens rum efter att maken äntligen gjort färdigt ljussättningen. När dammsugaren stod framtagen, bröd och bullar på bord och vetelängd i ugnen så knackade det på dörren. Lena och Anders kom förbi på en fika och för att lämna tågbiljetterna till vår Stockholmstrip i vår. Ja inte vår så mycket som döttrarnas kanske. De ska dit och se på Justin Bieber och samtidigt passar vi på att ta lite mammatid också.

Mellanpojkens rum är nu i stort sett helt klart, så skönt. Det har varit elen som varit kvar och belysningen till den hemmasnickrade sängramen.  Är väldigt nöjd med att det både blev ett riktigt snyggt killtonårsrum men samtidigt rätt mysigt om ombonat. Tror sonen är nöjd med :)



I ugnen står dagens middag "pulled pork" och gottar till sig men det kommer
 bli en sen middag så bild på det får komma imorgon istället, luktar gott gör det här hemma iallafall.
Bakade ett lantbröd idag som får bli dagens recept istället
Lantbröd
2 limpor

25 g jäst för söta deger
5 dl vatten
25 g smör
2 msk mörk sirap
1½ tsk salt
1,4 liter lantmjöl med fyra sädeslag


Smula ner jästen i bunken och rör ut i vätskan.
Klicka i matfettet.
Blanda i sirapen och saltet.
Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg. 

Låt jäsa i 30 min.
Arbeta ner i bunken och ta upp på mjölat bord.
Knåda  degen och dela i två delar.
Forma till två limpor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

Skär snitt med vass kniv och låt jäsa ytterligare 30-40 min.
Pensla med vatten och strö på lite havssalt.
Grädda cirka 25 min i 200 grader.


Kram Britt-Marie


1 kommentar:

  1. Tack för grymt recept! Jag gjorde thekakor av degen istället och använde drygt hälften Lantmjöl, den grövre sorten och resten vetemjöl. Penslade med varmt vatten/olja och strödde på havregryn. Hälften försvann i ett nafs till mellis :-) Kram

    SvaraRadera