måndag 12 november 2012

Hej hopp.Måndag som måndagar brukar vara..


Här kommer nu äntligen receptet på morotsbrödet.

Morotsfoccacia
ca 40 bitar

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
25 g olivolja
1 kg vetemjöl
450 g riven morot. Ta inte riktigt så mycket, lätt att brödet blir lite tungt
10 g salt
80 g brödsirap

flingsalt, rosmarin, timjan och olivolja.


Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Degen skall vara ganska lös.
Jäs under bakduk i ca 40 min.
Tryck ut degen i en smord mindre långpanna och låt jäsa i ca 35 min till.
Värm ungnen till 225 grader. Ringla över olivolja, strö över salt och örtkryddor. Grädda brödet i ca 15 min och skär det i bitar när det svalnat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar