måndag 26 november 2012

Måndag

Detta är en sådan där måndag som man inte gillar,så därför fick jag lugna mina franska nerver med att baka kladdkaka och morotskaka.
Jag skall fjäska med vaktmästarna i morgon... Hoppas att dom blir nöjda

Receptet på morotskaka var Leilas, hittade det som vanligt på recept.nu
Kakan stod nästan en timma i ugnen men så god som den blev så var väntan värd .

MOROTSKAKA
Leilas morotskaka

3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
Cream Cheese Frosting

Vispa alla ingredienser krämigt.
Bred frostingen över morotskakan.
Servera morotskakan på ett fint tårtfat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar