lördag 29 december 2012

nyår

God fortsättning alla!! Nu har det ju varit svårt med middagstips, det är mycket rester som skall ätas upp, för som vanlligt lagar man förmycket mat till jul.
Vips så är julen över  och nyår står för dörren. Mer mat att tänka på.
Ni skall få tips på en förrätt som vi hade för många år sedan då Britt-Marie med familj firade nyår med oss första gången. Alltså för några år sedan, och då satte vi ribban direkt...Och kom på att vårat stora intresse var bland annat mat. Och sen har det bara fortsatt som ni förstår.

Frasiga nyårskarameller

8 st, tillagningstid 20 min

200 g skinka gärna smaksatt med något. (vitlök eller dyl)
100 g skalade räkor
skalet av en lime
saft av ½ lime
1 msk seet chilisås
2 msk hackad koriander
20 blad filodeg 10x10 cm

Sås
1 dl ljus soja
1 tsk semamfrön

Sätt ugnen på 220 grader.

Strimla skinkan, hacka räkorna. Blanda detta med lime, chilisås och koriander.
Lägg två blad filodeg ovanpå varandra. Pensla kanderna med olja. Vänd och pensla kanterna på andra sidan. Lägg på 2 tsk fyllning på varje. Snurra ihop dem till en påse och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10-15 min. Blanda samman såsen och servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar