måndag 17 december 2012

resande fot..

Eftersom maken arbetar i Stockholm denna månaden så passade vi på att åka och hälsa på honom.
I ett fruktansvärt snö och regn väder med lite blåst på de så var vi turister i huvudstaden i lördags.
Tur att det fanns så många affärer som vi ville besöka..

På kvällen åte vi en jättegod middag i gamla stan, en restaurang med inspiration av Italien..

På söndagen var vi och träffade en god vän till mig som har bott i Stockholm i många år, ett härligt återseende som vanligt.

Men nu skall jag berätta att vår Thomas vill ha räkbakelser på julbordet. Han åt detta första gången förra Nyår, men hade på önskelistan att dessa även skulle finnas till denna jul. Och givetvis gör jag mina vänner glada...

Så här kommer receptet på Linas berömda räkbakelser, och det roliga är att man har ostbågar till garnering runt bakelsen. Ja och det blir jättegott. Lovar.

12 st

24 skivor formfranska
125 g majonäs
½ dl grädde
3-4 msk stenbitsrom
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad rödlök
1 påse ostbågar (125 g)


Garnering; räkor, svart kaviar, citron och dill

Tag ut med ett glas en rundel ur varje brödskiva.
Blanda alla ingridienserna så att det blir en smet och lägg emellan brödskivor.
Rulla dom i smulade ostbågar, garnera.
Obs! rulla inte bakelsen för tidigt i ostbågarna för då blir dom mjuka.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar