söndag 30 december 2012

Vit chokladmousse med polkagris och hackade hasselnötter

För ett tag sedan var jag på Bohusgården och vi åt där en mycket god fyrarätters. Till efterrätt fick vi en vit chokladmousse med krossad polkagris på vilket var en riktigt hit så detta blir vår nyårsdessert.

Vår hund får agera nyårsmodell eftersom jag inte har någon bild än på desserten  :)


Vit chokladmousse
4 port

100 g hackad vit choklad
2,5 dl vispgrädde

Garnering:
Hackade hasselnötter
Hackade polkagrisar



Lägg den hackade chokladen i en bunke. 
Koka upp grädden och låt den sedan svalna ett par minuter.
 Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält.
 Lägg plastfolie över och sätt in i kylen över natten. 


Ta fram bunken och vispa upp moussen med elvisp.

Ta fram småskålar och lägg lite hackade hasselnötter i botten. 
Fyll upp med moussen och strö sist över hackad polkagris. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar