lördag 5 januari 2013

Nu åker julen ut..

Idag tar jag bort det sista av julen, inte så mycket kvar dock men bort skall det. Har köpt en ny lampa till köksfönstret och det är ju alltid roligt med förändringar.
Vi hade tänkt bjuda Britta med familj på fondue idag med vi får vänta till nästa vecka, så nu blir det att hitta på något annat att äta idag.
Någon slags gryta blir det så nu börjar jag leta recept.
Hittat!!
Ungersk – Österrikisk Gulaschsoppa


Ingredienser för 8 personer:

1 kg benfritt nötkött. Fransyska, innanlår eller högrev.
6 gula lökar.
1 paket eller 2 burkar passerad tomat
12 potatisar.
2 - 3 liter vatten beroende på val av tjockhet.
50 g smör.
2 tärningar grönsaksbuljong.
2 vitlöksklyftor
4 st grön paprika
3 tsk salt
2 tsk vitpeppar
2 – 4 msk paprika beroende på val av styrka i smaken.
1 st persiljeknippe

Börja med att skära köttet i sockerbitsstora tärningar. Grovhacka
löken. Lägg lök och kött i grytan och bryn. Salta och peppra samt
lite av paprikakryddan. Lägg i grovhackad vitlök. När köttet fått
brynd färg häll i den passerade tomaten, vattnet och buljongtärningarna
samt resten av paprikakryddan. Koka upp och låt sedan stå och
sjuda i 45 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer salt, peppar och
paprikakrydda. Under tiden soppan sjuder skalas potatisen och skärs
i sockerbitsstora tärningar, paprikan skärs i små bitar och persiljan hackas.
Efter avsmakningen läggs potatis och paprika i soppan. Koka tills
potatisen blir mjuk. Smaka av igen och tillsätt ev. mer av kryddorna.
Strö persilja över soppan och servera.

Gott till är rött vin, bröd och en stark ost..

Receptet hittade jag på nätet .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar