En underbar liten sommarstad med badstranden och små pittoreska hus. Ja, det finns gigantiska hus också förstås..
Först gick vi lite och flanerade i hamnen och på huvudgatan, sen hämtade vi badkläderna och njöt av sol och HÄRLIGA bad. Jag är i vanliga fall en riktig badkruka, men det var så skönt i vattnet så det blev ett flertal dopp .
Senare på eftermiddagen åkte vi till Hovs hallar som är en underbar plats med fin utsikt och härliga promenadstråk .
Idag får ni recept på en paj som skall ätas kall. En paj som inte känns så fet och onyttig, men otroligt god. Även detta recept har jag hittat i Allt Om Mat.
Paj medräkor och sockerärtor.
Pajskalet görs en bra stund innan så det är riktigt kallt till serveringen, lägg i fyllningen strax innan du skall äta.
4-6 port
Pajskal
3 dl mjöl
1 msk torkad dill
125 g smör
2 msk snaps eller vatten
Lägg smör, mjöl och dill i en matberedare, gör en smulig massa och häll i vätskan.
platta ut degen i en pajform och låt vila i kylen ca 30 min. Nagga pajen med en gaffel och grädda pajen i 225 grader ca 15 min.
Fyllning.
125 g keso med chilismak
½ dl majonnäs
1 dl crème fraiche
5 kokta ägg
2 msk dill, hackad
500 gram räkor
Blanda ihop keso, majonnäs, crème fraiche, hackade ägg och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut blandingen strax innan servering, lägg på de skalade räkorna på röran och garnera med sockerärtor , citron.
Jag lade även på avokado.
Paj medräkor och sockerärtor.
Pajskalet görs en bra stund innan så det är riktigt kallt till serveringen, lägg i fyllningen strax innan du skall äta.
4-6 port
Pajskal
3 dl mjöl
1 msk torkad dill
125 g smör
2 msk snaps eller vatten
Lägg smör, mjöl och dill i en matberedare, gör en smulig massa och häll i vätskan.
platta ut degen i en pajform och låt vila i kylen ca 30 min. Nagga pajen med en gaffel och grädda pajen i 225 grader ca 15 min.
Fyllning.
125 g keso med chilismak
½ dl majonnäs
1 dl crème fraiche
5 kokta ägg
2 msk dill, hackad
500 gram räkor
Blanda ihop keso, majonnäs, crème fraiche, hackade ägg och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut blandingen strax innan servering, lägg på de skalade räkorna på röran och garnera med sockerärtor , citron.
Jag lade även på avokado.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar