tisdag 6 augusti 2013

Härliga sommar



Igår var det att dra ut på vägarna igen, dock ej en resa med en massa shopping utan det bar av till Båstad med familj och matsäck.
En underbar liten sommarstad med badstranden och små pittoreska hus. Ja, det finns gigantiska hus också förstås..

Först gick vi lite och flanerade i hamnen och på huvudgatan, sen hämtade vi badkläderna och njöt av sol och HÄRLIGA bad. Jag är i vanliga fall en riktig badkruka, men det var så skönt i vattnet så det blev ett flertal dopp .
Senare på eftermiddagen åkte vi till Hovs hallar som är en underbar plats med fin utsikt och härliga promenadstråk .

Idag får ni recept på en paj som skall ätas kall. En paj som inte känns så fet och onyttig, men otroligt god. Även detta recept har jag hittat i Allt Om Mat.

Paj medräkor och sockerärtor.

Pajskalet görs en bra stund innan så det är riktigt kallt till serveringen, lägg i fyllningen strax innan du skall äta.

4-6 port

Pajskal
3 dl mjöl
1 msk torkad dill
125 g smör
2 msk snaps eller vatten

Lägg smör, mjöl och dill i en matberedare, gör en smulig massa och häll i vätskan.
platta ut degen i en pajform och låt vila i kylen ca 30 min. Nagga pajen med en gaffel och grädda pajen i 225 grader ca 15 min.

Fyllning.

125 g keso med chilismak
½ dl majonnäs
1 dl crème fraiche
5 kokta ägg
2 msk dill, hackad
500 gram räkor


Blanda ihop keso, majonnäs, crème fraiche, hackade ägg och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut blandingen strax innan servering, lägg på de skalade räkorna på röran och garnera med sockerärtor , citron.
Jag lade även på avokado.





 

 

 

                                  
                            
                                           
                                              

 

 

 

          
                            


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar