Kanske har ni födelsedagar att fira under sommaren eller andra trevliga händelser? Nu när sommaren är varm och skön är cheesecake perfekt som tårta och jag är mest förtjust i den som man fryser istället för den som ska in i ugnen.
Till minstingens kalas hade vi två olika cheesecakes, en med blåbär och en vanlig men dekorerad med nonstop. Mums så gott det var!!
Frusen blåbärscheesecake
ca 10 Digestivekex
50 g smör
3 ägg
2 dl grädde
400 g Philadelphiaost
2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 dl blåbär
valfria bär till dekoration
Smält sockret och krossa kexen grovt. Blanda samman och tryck ut röran i pajformen. Mosa bären tillsammans med socker, vaniljsockret och Philadelphiaosten.
Separera vitorna från gulorna.
Vispa ner äggulorna med Philadelphiaosten, sockret och blåbären.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa grädden för sig i en egen bunke.
Blanda försiktigt ner grädden i Philadelphiaostblandningen.
Rör ner vitorna försiktigt.
Häll smeten i formen och ställ i frysen - minst 8 timmar.
Tag fram kakan ca en timme innan servering och låt tina i kylskåpet innan servering.
Garnera med bär.
Fryst cheesecake
4 st ägg
2 dl socker
400 g Philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl grädde
ca 12 Digestivekex
Smula ner digestivekex i botten på formen.
Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
Vispa äggulorna med sockret pösigt.
Mosa Philadelphiaosten och blanda ner den i vaniljsockret,
rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp).
Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
(recept hämtat från cheesecake.nu)
Nu ska vi äta grillat innan det är dags för Allsång på Skansen och Morden i Midsomer.
Kram Britt-Marie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar