måndag 4 februari 2013

ny vecka

Då var det måndag igen och förmodligen kommer denna veckan att springa iväg som vanligt.
När jag ändå hade lite ork så bakade jag lite bröd när jag kom hem.

Enkla frallor med lite grovt i. Hittade receptet på dansuckers hemsida, och där fanns det en himla massa andra goda saker som kommer att göras.


Grova bullar

50 stycken

Ingredienser

1 l ljummet vatten
100 g jäst
4 dl havrekli
2 dl dinkelflingor
4 dl grovt rågmjöl
1 dl linfrö
75 g flytande margarin
1 tsk salt
3/4-1 dl Dansukker Brödsirap
1 msk brödkryddor, kan uteslutas
ca 18 dl rågsikt

Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör tills jästen löst sig.

Blanda i havrekli, dinkelflingor, rågmjöl, linfrö, margarin, salt, sirap och kryddor. Tillsätt mjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 45 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den blank och smidig. Dela degen i 2 bitar och forma till rullar. Skär varje rulle i 25 bitar och forma till bullar. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.

Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills bullarna fått gyllenblond färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar