En lugn lördagmorgon har börjat och jag känner mig ganska utvilad för en gång skull.
Idag skall jag ta mig en promenad i vintervädret, köra dottern till träningen och sedan skall jag göra en härlig gryta med kyckling.
Hittade receptet i Allt om mat, och kände att en smakrik gryta passar bra idag.
Receptet lyder som följer...
Ingredienser 4 personer
450 g | kycklinglårfilé |
---|---|
2 msk | kinesisk soja |
1 st | gul lök, hackad |
1 st | vitlöksklyfta, hackad |
1 msk | olja |
1,5 tsk | chilipulver |
1 tsk | oregano |
0,5 tsk | timjan |
2 krm | spiskummin |
1 burk | krossade tomater |
2 st | lagerblad |
1 tsk | farinsocker |
1 dl | vatten |
1 st | köttbuljongtärning |
0,5 dl | grädde, valfri sort |
3 st | chorizo |
Garnering
bladpersilja |
---|
Tillagning
1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar