Lördagsmiddagen blev fläskfilé med tagliatelle, en succé här hemma.
Desserten blev en sååååå god nutellamousse, receptet hittade jag på Jennys matblogg.
Imorgon blir det slipning, målning och sying(?)... och innan man vet ordet av så är det måndag och ny jobbvecka att se fram emot :)
Fläskfilé med tagliatelle (4port)
500 gram fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 dl mellangrädde
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk dijonsenap
En skvätt röd vin
2 msk hackad gräslök
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn i smör. Pressa över vitlöken. Blanda grädden, vattnet, kalvfond, rödvinet och senapen. Slå över såsen över fläskfilén och låt puttra en stund.
Koka tagliatellen och servera med en grönsallad.
Nutellamousse 4 port
3 dl grädde
1,5 dl nutella
50 gram mörk choklad
Hallon
Värm 0,5 dl grädde och rör på svag värme ut nutellan i grädden.
Vispa resterande grädde till fast konsistens och blanda i nutellakrämen.
Hacka chokladen grovt men spara lite till dekoration. Rör ut den hackade chokladen i moussen. Häll upp i fyra dessertskålar och ställ att stelna i kylen.
Innan servering dekorera med hallon och riven choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar