söndag 8 december 2013

Kesobullar med äpple och kanel

Hej 

Testar Viktväktarnas mat så idag har jag bakat deras Kesobullar. Hela familjen gav dem tummen upp!

Kesobullar 
20 st

3 tsk kanel
1 äpple
1 dl socker
1/2 tsk salt
50 g jäst
6 dl vetemjöl
200 g keso 
2 1/2 dl lättmjölk

Smula jästen i en bunke, rör ut i den ljumna mjölken.
Blanda i keso, salt och socker.
Rör ner mjölet till en smidig (men lös) deg.
Blanda äppelbitarna med kanel i en påse.
Klicka i degen i formarna och stick ner äppelbitarna.
Låt jäsa cirka 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ungefär 10 min, 225 grader.


1 kommentar:

  1. Detta recept på bullar har en del år på nacken, jag minns att min mamma bakade dessa på 80-talet, och de smakar lika bra idag...tack för att du har med receptet i din blogg, nu till bakbordet...Pia

    SvaraRadera