tisdag 31 juli 2012

Blåbärspaj

I helgen var familjen i skogen och plockade blåbär så här hemma bakas just nu allt med blåbär och ikväll blev det en blåbärspaj med en lätt smak av honung. Mumsigt god!


Smulpaj:
ca 100 gram smör
1,5 dl havregryn (jag använde mig av fiberberikade)
2-2,5 dl vetemjöl
1 msk socker

Fyllning:
Blåbär
Flytande honung
Potatismjöl

Fyll formen med så mycket blåbär Du vill ha. 
Ringla över honungen och strö över potatismjölet.

Blanda ingredienserna till smulpajen 
(i vår familj vill vi ha mycket smulpaj) 
och strö över fyllningen.
Grädda på 225°C i cirka 20 min. 

Servera med en god vaniljglass!

Kram Britt-Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar