onsdag 30 januari 2013

Halva veckan gjord :)

Idag när jag kom hem så gick jag direkt ut på en promenad då det fortfarande var ljust. Så härligt när man börjar få första tecknen om att vi närmar oss våren.

Idag blev det fisk med ett recept ur ICA:s billiga veckan häfte. Vi la till mozzarella vilket blev riktigt mumsigt. Alla barnen gillade det och då måste man ju ändå ge det ett bra betyg.

Tomatfisk under krämigt täcke
4 port

600 gr torsk
900 g potatis
1/2 purjolök
1 tsk olja
4 dl pastasås tomat och crème fraîche
salt och peppar
2 tsk oregano
1 fpk mozzarella

Tina fisken, sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen i saltat vatten. Ansa och strimla purjolöken. Stek den i olja. Häll på såsen och låt koka upp.
Skär fisken i bitar och lägg i ugnsäker form. Krydda med salt och peppar. Strö över oregano och häll på såsen. Lägg mozzarellan skivad över.
Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
Servera med kokt potatis och en god sallad.

Smaklig måltid!

Kram Britt-Marie

tisdag 29 januari 2013

Grekisk lammfärslimpa

Idag blev det träning efter jobbet ihop med dottern. Mellanpojken är förkyld så han får avstå ett tag. Mysigt att träna ihop med barnen.

Middagen idag blev grekisk lammfärslimpa så det blir dagens recept som jag verkligen kan rekommendera!

Grekisk lammfärslimpa
4 port, 225 grader

lammfärslimpa

500 gr lammfärs
1/2 ströbröd
2 dl mjölk
3 msk riven gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk torkad rosmarin
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 krm nymald peppar

grönsaksröran

500 g potatis
1 squash
1 stor rödlök
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
3 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
flingsalt, nymald peppar
1-1 1/2 dl kalamataoliver
150 g fetaost

Blanda ströbröd och mjölk och låt ströbrödet svälla i 10 min. Tillsätt färsen, lök, vitlök, rosmarin, ägg, salt och peppar. Arbeta samman till en smet och forma till en limpa. Lägg i en ugnsfast form.
Skala och tärna potatis och squashen. Klyfta löken och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna runt limpan och häll över krossade tomater och oljan. Krydda med kryddorna och blanda runt.
Stek mitt i ugnen i ca 45 min. Rör om ett par gånger.
Lägg på oliverna och fetaosten när 5-10 min kvarstår.

Smaklig måltid!

Kram Britt-Marie

söndag 27 januari 2013

söndag

Tänk att lite baciller skall sätta fart på gamla Bettan... Igår låg jag helt utlagen med feber och ont i halsen, sov bort hela dagen. Idag orkade jag lite mer, men visst sitter bacillen kvar idag också.

Först fick vi göra kylskået glatt, det var helt tomt på mat. Alltså en sväng till affären och storhandla. Sen när jag kom hem skulle vi laga lite mat.
Jag hade varit på Arlas hemsida idag morse och hittat detta recept. Tack Arla

Lammfärspaj med smak av getost

En mycket god paj med ett smakrikt och krispigt skal. Fetaost passar perfekt med lamm.
Receptet gäller för 4 port

Ingredienser

Pajdeg:

  • 100 g Smör
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 12 dl mjölk

Fyllning:

  • 400 g lammfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 msk Smör 
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche fetaost&soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 12 dl riven ost
  • 150 g körsbärstomater

Gör så här:

Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga pajskalet och låt vila i kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Skala och grovhacka löken. Stek lammfärsen i smör i en stekpanna. Lägg ner lök och vitlök och fortsätt steka ett par min. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Lägg i lammfärsröran. Strö över osten. Skär tomaterna i halvor och fördela på fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.




torsdag 24 januari 2013

Frösticks

Helgen närmar sig med full fart och vi har roligheter att se fram emot men mer om det senare :)

Lovade ju receptet på svägerskans goda frösticks. Eftersom jag inte har gjort dem än så har jag ju inte någon bild på dem men de är väl värda att testa!


150 grader (135 grader varmluftsugn) 60 min

Fröknäcke

2 dl majsmjöl
1 dl seasamfrö
1 dl solrosfrö
½ dl linfrö
½ dl olja
½ tsk salt
1½ dl hett vatten

Blanda allt, lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett papper över och kavla ut tunt över hela plåtens yta.
Ta bort översta pappret, Lägg på önskad krydda, flingsalt, örtkrydda eller något annat. Grädda längst ner i ugnen.

Kram Britt-Marie

i morgon är det fredag..

Veckans kanske bästa dag.. och då är det ju alltid härligt att samla familjen till en mysig middag, gärna med lite plock..
Vårrullar med lite dipp blir det i morgon, vi får äta lite bättre lunch under dagen eftersom det skall klämmas in en fotbollsträning också.

Jag letade runt en stund bland miljoner recept och föll för dessa (recept.nu). Lite bra att det var olika fyllningar, så passar det till alla.


Ingredienser

16 st rispapperark200 g färsk rå lax, i tunna skivor200 g färdigstekt rostbiff, i tunna skivor1 st 1 avokado, i klyftor0.25 st gurka, i stavar1 st morot, skalad och skuren i tunna stavar25 g riven färsk pepparrot50 g rättika, i tunna strimlor20 g sköljd babyspenat

 

Dippsås
 
1 dl kikkomansoja2 msk söt soja, ketjap manis1 ms krisvinäger1 msk rostade sesamfrön1 st vitlöksklyfta, finriven1 st röd chili, finhackad2 msk koriander, finskuren

 

Dippsås
 
1 d majonnäs1 tsk sesamolja1 tsk färsk ingefära, finriven2 tsk chilisås1 st röd chili, fint hackad
Gör så här
1. Skär alla grönsaker i ca 10-15 cm långa bitar.
2. Välj storleken på grönsakerna beroende på vilken textur de har, tunna bitar av morot medan större bitar av avokadon.
3. Skiva laken i tunna skivor och fördela rostbiffen på samma sätt.
4. Blanda dippsåsen med soya, glöm inte att rosta semsamfröna i en torr pannan innan.
5. Hacka vitlök, ingefära och chili fint. Blanda ihop allt med soyan med sesamfröna.
6. Lägg upp allt på middagsbordet och ta fram en stor skål med varmt vatten, inte kokande, men hett.
7. Lägg ett rispapper i blöt i taget och låt gästerna ha en blöt duk på bordet där rispappret ligger medan de "bygger" sin vårrulle.






                               

 
 
 


onsdag 23 januari 2013

Svägerskans knäckesticks

Idag gick allt i ett från 6 i morse tills nu när jag kom hem för 20 min sedan. Nu tittar jag och maken på Mia Skäringers program om jag håller mig vaken så länge.
I bilen på väg från jobbet till ett möte tänkte jag att jag måste göra de sticks som min svägerska hade gjort när vi var där på middag sist. Imorgon måste jag lägga in det receptet till er för de var så goda!! Men det blir imorgon för nu börjar ögonlocken bli tunga...gäsp...

Kram Britt-Marie

Onsdag

Nu fattar jag inte vad dagarna tar vägen.. Det går så fort, så fort. Och jag varken hinner baka eller laga mat. Och dåligt samvete får jag för att jag inte levererar recept till er.
Till helgen i alla fall skall jag laga lite asiatisk mat med räkor. Ni får receptet i morgon så ni hinner bli frestade innan fredag.
Hej så long
Lena


söndag 20 januari 2013

Sjukstuga

Dottern är sjuk, minstingen har mått dåligt hela dagen och jag känner mig inte heller helt ok. En mindre trevlig söndag med andra ord. Januari månad är verkligen en tung månad men vetskapen om att vi närmar oss våren gör mig glad.

Till lunch idag gjorde min man en god sallad. Det perfekta med sallader är att man kan göra av det som finns hemma...
Idag innehöll den salami, blandad grönsallad, ost och fikon. Söta körsbärstomater, ost och paprika åkte i också. Gott blev det.
Nu har snart våra tre sockerfria veckor gått och det har gått fantastiskt lätt. Nu känns det som man är på banan igen och håller sig till en bra kost med motion som efterrätt ;-)

kram Britt-Marie

söndag

Efter en härlig vinterpromenad igår så grillade vi ju, jag tror nog att det smakar än bättre med grillat på vintern än på sommaren. Trots att man inte sitter ute och njuter av värme ,god mat och dryck.
Jag lova att det blir fler gånger som vi gör detta.

Idag, söndag och vilodag. Köra dotter till kyrkan på förmiddagen och sen om viljan finns blir det en liten vinter promenad idag också.

Har man varit ute kylan är det ju alltid gott med något värmande, en önskan framför allt när vi föräldrar står i regn och rusk och hejar fram våra duktiga barn på fotbollsplanen. Något som vi har prata om många gånger men givetvis inte gjort något åt.

Här kommer två vuxen recept på värmande drycker.
Men för barn finns det inget enklare än att värma svart vinbärssaft som dricks när den är varm och god. Det var något jag hade med mig i min termos när jag var liten och skulle värma mig en kall dag.
Recepten hittade jag på Dansuckers hemsida, en sida som jag besöker ganska ofta.

After ski tea


Ingredienser
1/2 liter vatten
3 påsar Roibus te
1 kanelstång
3 kryddnejlikor
2 apelsiner, saften
1/4 liter rödvin
3 msk Dansukker Cane Syrup

Koka upp vattnet och lägg i tepåsar, kanelstång och kryddnejlikor. Låt stå i 10 minuter. Sila bort kryddorna och ta upp tepåsarna. Häll tillbaka kryddteet i kastrullen och tillsätt apelsinsaft, rödvin och sirap och hetta upp. Drickes riktigt hett.

Pepparkakskaffe


4 glas

Ingredienser
4-8 bitar Dansukker Rörsocker Bit
2 tsk pepparkakskryddor
4 dl nybryggt starkt kaffe
4 dl varm choklad
2 dl vispad grädde
2 krossade pepparkakor
Lägg sockerbitar och kryddor i 4 glas. Häll på kaffet och rör om tills sockret löst sig. Fyll på med chokladen. Lägg en klick grädde i varje glas och strö på lite pepparkask-kross. Servera genast.







lördag 19 januari 2013

lördag

Idag var det - 15 grader när jag vaknade, och det tycker jag är kallt. (fast det finns orter i vårt avlånga land som har kallare...jag vet...:-) )

Trots denna kyliga dag har vi bestämt att vi skall grilla. Eller rättare sagt, maken går ut och grillar och jag fixar tillbehören, bra deal för mig....

Vi köper ofta en hel stek och skär ner den till lagom stora bitar, kan kanske kännas lyxigt men då får man ju som man vill.Och idag blir det en rostbiff som blir fina grillbitar.

Vi skall ha hasselbackspotatis, grillad sparris och ett BBQ smör till detta. Och som vanligt har jag tagit ett lite häfte med recept och denna gång var det från Caj P.

BBQ smör

100 g  rumsvarmt smmör
1½ msk  Sweet Baby Ray´s BBQ Sause
1 msk  dijonsenap
2 msk  krusig persilja hackad
1 tjsk  worcestersås
2 tsk  chilisås

Vispa smöret fluffigt med elvisp, tillsätt alla ingredienser under vispning, lite i taget. Smaka av med salt och kyl sedan smöret.

Ha nu en skön lördag
Lena




torsdag 17 januari 2013

Fredagsmys

Ja då kom då äntligen dagen då vi skall mysa efter en arbetsam vecka. Maken jobbar ikväll och dottern har fotbollsträning så jag kan verkligen göra lite som jag vill tills vi skall äta.

När jag skriver detta är klockan endast 5 så vad som skall serveras till fredagsmyset är inte riktigt helt klart. Men jag återkommer under dagen.
Nu skall jag först skrapa bildrutorna och sen bege mig till arbetet. Hej så länge.

Nu har då kvällen kommit hit, och myser bestod av taccos.. Önskan från dottern slog in.
Nu avnjuter jag en god kopp kaffe och väntar på tv-programmet På spåret .

Ha en härlig fredag kväll!

onsdag 16 januari 2013

Onsdag

Men vad är detta?? Minus 10 grader !!
En omtumlande dag på jobbet också, så jag vet inte vad jag tycker om denna annars så vintriga och soliga vinterdag.

Det är ju inte men lätt stämning man går hem och skall laga något gott till middag.
Efter lite rotande i frysen så hittade jag pommes frittes och färdiga kycklingspett .

Kanske inte en optimal middag men som tröstemat kan det kanske bli bra.

Senare i eftermiddag börjar sykursen igen efter juluppehållet. Har köpt lite garn och skall sticka en sjal. Bra start på sy året..

Trevlig kväll
Lena



söndag 13 januari 2013

Pannkakor

Oj va trött jag är i kroppen, en timma på gymmet och så promenad med hunden. Ja det känns :)
Imorgon är det jobb igen och då får det bli pannkakor till lunch. Testade att göra Per Mobergs pannkakor från hans senaste på bok och de var goda! Innehåller inget socker utan mineralvatten så de blev frasiga och goda! Till dem har jag sedan keso och tinade hallon.

Tunna pannkakor
12 st

2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 dl kolsyrat mineralvatten
3 msk smör till stekningen

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt halva mängden mjölk och rör. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen. Låt stå cirka 30 min.
Strax innan stekning rör ner mineralvatten.
Grädda :)

Kram Britt-Marie

söndag =fotbollscup

Även denna helg är det lite fotboll för dottern, och vi skall heja fram laget så gott vi kan.

Det blir ju lite si och så med middag sådana här dagar, men en riktig stabil frukost med bacon och ägg skall dottern få. Det gäller ju att orka lite.

Själva får vi väl äta lite rester så att hejarramsorna kommer till sin rätt.

Sitter just nu och planerar inför ett kärt besök vi skall få om ett par helger. Kusin med familj kommer och är hos oss en dag, då gäller det att göra något riktigt gott så dom snart kommer tillbaka eftersom vi träffas alldeles för sällan.


En bra rätt som jag skall skriva om idag ( blir ej på kusin besöket) är Dragonbiffar.
En köttfärsbiff med härlig gräddsås. Lätt och snabb att göra och ALLA  äter mycket.
Denna rätt har jag lagat  många gåner under årens lopp, och faktiskt så är den lika god varje gång.

4 portioner

400 köttfärs
1 tskl salt
1 krm svartpeppar
1-1½ tsk dragon (brukaar ta den torkade på burk)
2 msk potatismjöl
2 äggulor
1 msk smör
2 dl vatten, buljon eller grädde
salt, peppar, dragon

Blanda färsen med kryddor, potatismjöl och gulorna. Forma till biffar.
Stek biffarna i matfettet ca 2-3 min på var sida.
När det är gjort brukar jag hälla på vatten i pannan, och låta biffarna koka ett par minuter i vattnet.
Sen lägger jag i en buljongtärning, grädde, soja och extra dragon. Red såsen.

Servera med kokt potatis, lingonsylt och en sallad.
Jag lovar att det är många som vill ta mer mat.




Trevlig söndag
Lena

fredag 11 januari 2013

Lördag

Lördag morgon, vaknade klockan 5 och är hur trött som helst men kan inte somna om.
Får väl fixa lite i köket istället, tömma diskmaskin och sådant. Britt-Marie med familj var här igår och vi åt fondue. Det är allt bra gott.
Idag skall jag tapetsera en vägg i hallen, dottern skall på konfirmations träff hela dagen.
Så vi skall passa på att äta isterband med stuvad potatis idag. En rätt som vi kanske bara äter ca en gång om året. Men gott är det.

Då var både tapetsering och isterband avklarade, härligt nu skall jag njuta av lördagen!



onsdag 9 januari 2013

Middagstips

Något som vi måste och verkligen försöker bli i vår familj är att bli bättre på att fisk. Kan komma på hur många goda recept med kött som helst men när det kommer till fisk är det värre. I min mobil har jag flertalet appar med tips på olika recept och ett som jag testade igår var krämiga tagliatelle med rökt lax och citron. Appen är från Philadelphia.

Krämig tagliatelle med rökt lax och citron
4 port


200 g sockerärtor
250 g tagliatelle 
200 g Philadelphia Naturell light 12%
2 msk mellanmjölk
Saften av en halv citron
125 g rökt lax i tunna skivor
nymald svartpeppar

Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i några minuter. Koka pastan. 
Blanda Philadelphiaosten med mjölken och citronsaften i en kastrull. 
Värm försiktigt under omrörning. Obs! Det ska inte koka.
Blanda den nykokta pastan med såsen.
Lägg i den rökta laxen och sockerärtorna och smaka av med svartpepparen.
Servera med en grönsallad.




måndag 7 januari 2013

70-tal

Denna veckan börjar jag med en härlig (tycker jag) 70-tals klassiker. Flygande Jacob.
Det var en rätt som säkert många bjöd på under denna tid. Att blanda både kyckling, bacon, bananer och nötter med en chilisås över var ju något nytt. Och även hemma hos oss åt vi det. Min mamma var inte rädd för att pröva nya saker, kanske jag fått mitt matintresse från henne..Så TACK MAMMA!


Och det är ju faktiskt riktigt lätt att laga också,

Här kommer receptet..



Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
Flygande Jacob
3 dl mellangrädde1 dl chilisås
lite curry1 dl jordnötter1 st grillad kyckling1 paketbacon2 st banan
                                
Gör så här
1. Flygande Jacob
Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
3. Skala och dela bananerna på längden.
4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg banan ovanpå.
5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla undertiden baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.


söndag 6 januari 2013

Längtan efter sommaren




Sitter och tittar igenom bilderna i mobilen och oj vilken längtan jag får efter sommaren. Aldrig längtar man väl så mycket efter att få äta frukost med gröt och nybakat bröd som när januari bara är mörk, grå och fuktig. Vi får hoppas att tiden fram till våren går fort och det blir till att hitta på roliga saker att muntra upp denna tid med. 

Idag blev det bakat tekakor med havregryn, det var ett tag sedan sist så nu var det riktigt trevligt att få göra dem igen. Ibland hamnar man i att göra samma recept om och om igen och till slut så är man ju så trött på det. Receptet på tekakorna hittar ni om ni klickar här.

Lena och Anders var precis förbi på en kopp kaffe när de tog en eftermiddagspromenad. Då började vi spåna i vårens och sommarens aktiviteter och det känns som vi har en del att se fram emot. Precis som Lena har jag rensat bort det mesta med julen nu i helgen. Julgardinerna i köket hänger i och försig kvar då jag tänkte åka och köpa nytt tyg till nya vårgardiner. 

Nu ska jag bara lata mig innan det är dags att hoppa i säng, i morgon väntar en helt ny vecka som kommer innehålla bl a träning :)

Kram Britt-Marie

lördag 5 januari 2013

Nu åker julen ut..

Idag tar jag bort det sista av julen, inte så mycket kvar dock men bort skall det. Har köpt en ny lampa till köksfönstret och det är ju alltid roligt med förändringar.
Vi hade tänkt bjuda Britta med familj på fondue idag med vi får vänta till nästa vecka, så nu blir det att hitta på något annat att äta idag.
Någon slags gryta blir det så nu börjar jag leta recept.
Hittat!!
Ungersk – Österrikisk Gulaschsoppa


Ingredienser för 8 personer:

1 kg benfritt nötkött. Fransyska, innanlår eller högrev.
6 gula lökar.
1 paket eller 2 burkar passerad tomat
12 potatisar.
2 - 3 liter vatten beroende på val av tjockhet.
50 g smör.
2 tärningar grönsaksbuljong.
2 vitlöksklyftor
4 st grön paprika
3 tsk salt
2 tsk vitpeppar
2 – 4 msk paprika beroende på val av styrka i smaken.
1 st persiljeknippe

Börja med att skära köttet i sockerbitsstora tärningar. Grovhacka
löken. Lägg lök och kött i grytan och bryn. Salta och peppra samt
lite av paprikakryddan. Lägg i grovhackad vitlök. När köttet fått
brynd färg häll i den passerade tomaten, vattnet och buljongtärningarna
samt resten av paprikakryddan. Koka upp och låt sedan stå och
sjuda i 45 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer salt, peppar och
paprikakrydda. Under tiden soppan sjuder skalas potatisen och skärs
i sockerbitsstora tärningar, paprikan skärs i små bitar och persiljan hackas.
Efter avsmakningen läggs potatis och paprika i soppan. Koka tills
potatisen blir mjuk. Smaka av igen och tillsätt ev. mer av kryddorna.
Strö persilja över soppan och servera.

Gott till är rött vin, bröd och en stark ost..

Receptet hittade jag på nätet .


torsdag 3 januari 2013

Hönökaka


Barnen var trötta på vörtbröd och mustbröd och ville ha lite "vanligt" bröd så jag testade ju att baka hönökaka häromdagen (på nyårsafton faktiskt). Kul grej att göra och de blir väldigt lika hönökakorna som man kan köpa i affärerna. Receptet jag använde mig av räckte till 12 hönökakorna och det är väl det enda jag kommer ändra på till nästa gång och halvera satsen istället. De sista kakorna kändes som att de fick jäsa för länge eftersom man gräddar en och en i ugnen.

Idag var maken och barnen i simhallen och då var dessa nerpackade som lunchmackor. Själv har jag jobbat och åt en god laxbit med sallad och ris till lunch, mumsigt det med.

Hönökaka 
12 st

50 g jäst 50 g smör 1 liter mjölk 1/2 dl sirap 1 msk salt 8 dl rågsikt 18 dl vetemjöl 

Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda ner sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa i ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i ca 12 bitar. Forma dessa till runda bullar, som får jäsa mellan bakduk i ca 20 minuter. Sätt på ugnen på 275 grader.
 Kavla ut bröden med kruskavel direkt på varma smorda plåtar, en på varje plåt. Nagga och grädda högt upp i ugnen i 3-4 minuter.
Låt hönökakorna kallna på varandra mellan bakdukar. Då blir brödet mjukt. Hönökaka skärs upp i “tårtbitar”.





Fredag i morgon , igen...

Bra med korta veckor, fast man hinner ju inget.
Vi firade nyår i Köpenhamn och det var en trevlig upplevelse. Mycket smällare hela dagen och en avslappnad stämning i hela staden. Och framför allt då var det en mycket god middag på kvällen. Kronhjorts stek med goda tillbehör.

Och även jag skall försöka minska på godsakerna detta året, och därför kommer ni att få lite mindre recept med godsaker också ifrån min sida.


tisdag 1 januari 2013

Gott Nytt År!


Jag hoppas ni fick ett bra avslut på 2012 och nu har vi ett nytt år att se fram emot. Roliga saker är inplanerade och fler kommer det säkert att bli. Mest av allt önskar jag att det blir ett lugnt och roligt år med positiva händelser.
Jag sitter just nu och letar nya recept att inleda året med. Det kommer bli färre recept på godsaker ett tag framöver och fler matrecept från min sida. Tre veckor utan söta saker har vi bestämt oss för här hemma och nej det är inget nyårslöfte då jag tror att nyårslöfte är till för att brytas ;-)
Det var mellanpojken som fick välja dag och då var idag ett väldigt klokt val eftersom vi då kunde njuta av godsakerna med gott samvete över jul och nyår.

Igår på dagen bakade jag för fullt, det blev kanelbullar med mandelmassa och hönökakor. Hönökakor var första gången jag gjorde och det var riktigt kul och det blev riktigt likt de hönökakorna man hittar i affären.
Recept på detta kommer senare.

Ha en fin nyårsdag och jag önskar er ett härligt 2013 med massa god mat och trevliga upplevelser.

Kram Britt-Marie