måndag 20 augusti 2012

Makens kyckling med senapssås

Idag drar vardagen igång med besked. Jobb, skola och möten har avlöst varandra men det känns ändå rätt skönt att vara tillbaka i lite vanliga rutiner igen. 
Igår hade vi en dag som innehöll alldeles för många planer och för lite tid så det blev väl kanske inte riktigt som vi tänkt oss men ett bad i sjön med min brorson och brödbak hann vi iallafall.
Maken lagade på begäran från vår dotter Felicia sin kyckling med senapssås. Den kan göras med både kyckling eller fläskfilé och passar både vardag som fest.

Kyckling med senapssås

6 port

900 g kycklingfilé
1 burk smetana (syrad grädde)
3 dl grädde
1-2 msk Dijonsenap
1 msk klippt gräslök
1 tsk örtagårdskrydda
1 buljongtärning
salt och peppar

Bryn kycklingen och lägg över den på ett fat. Vispa ur pannan med smetanan och grädden. Tillsätt senap, kryddor och buljongtärningen.
Låt koka upp. Lägg i kycklingen. Låt sjuda i cirka 10 min.

Servera med en god sallad och ris.




Kram Britt-Marie

1 kommentar:

  1. Ett otroligt gott recept! Fantastiskt! Har gjort detta fra gånger de senaste två åren och nu blir det i kväll igen!:-) Tack för att ni delade med er!

    SvaraRadera